Her YaŞta
agesa-logo

Teknoloji ve Sanatı Birleştiren Mekan: X MAM

 Teknoloji ve Sanatı Birleştiren Mekan: X MAM

X Media Art Museum Türkiye’de bir ilk. Kapsayıcı, interaktif, disiplinler arası sanat üretimlerini seyirciyle buluşturan Müze, sanat ve teknolojiyi hayata dahil eden, seyircisini sanatın bir deneyimi haline getiren bir çalışma. Eğitim, atölye ve üretim çalışmalarının gerçekleştirileceği X Media Art Museum DasDas işbirliğiyle açıldı.

Teknoloji, bilim ve sanatı bir araya getiren ve Türkiye’de müze deneyimini farklı bir noktaya taşıyan X Media Art Museum DasDas işbirliğiyle kapılarını açtı. 

Değişen bir dünyanın parçası olarak kurgulanan müze, eserlerine izleyicilerini de dahil eden, seyircilerini sanatın bir parçası haline getiren bir anlayışın ürünü. Kalıcı bir dijital sanat müzesi olarak tasarlanan X Media Art Museum bünyesinde açılan sergiler 3 ayda bir değişecek. 

İlk sergisi Leonardo Da Vinci olan müzede, Leonardo Da Vinci yalnızca bir sanatçı olarak değil, bilim insanı kimliğiyle de ele alındı. Eserlerinin bilimsel yönleriyle anlatıldığı sergiye, Ludovico Einaudi ve Mercan Dede’nin müzikleri eşlik etti. 

Teknoloji ve Sanatı Birleştiren Mekan: X MAM

‘Leonardo Da Vinci: Yapay Zekâ Işığın Bilgeliği / Cern’den Nasa’ya İnsanlık ve Metaverse’ sergisi sanat tarihinin verileri kullanılarak oluşturuldu. Leonardo Da Vinci’nin çizimleriyle başlayan ve 3D modellemesi ile devam eden sergide veri tabanı olarak sanatçının icatları, makine çizimleri ve eskizleri kullanıldı. 

Türkiye’de alanında ilk olan XMAM; kapsayıcı, interaktif, disiplinler arası sanat üretimleriyle, seyircisini sanatının bir parçası yapan deneyimleri sergilerken aynı zamanda eğitim, atölye ve üretim çalışmalarına da ev sahipliği yapacak. Çocuklar için de eğitim programları organize edecek müze, sanat ve teknolojiyi herkesin hayatına dahil eden çalışmalar üretecek. Mert Fırat, Muzaffer Yıldırım, Ferdi Alıcı ve Eylül Duranağaç Alıcı’nın kurucu olarak yer aldığı dijital sanat müzesinin direktörlüğünü Esra Özkan yapıyor. Aynı zamanda müzeye DasDas kurucuları Didem Balçın, Harun Tekin ve Koray Candemir destek veriyor.

Güncel HER YAŞTA Keşfet MODA & SANAT

Diğer Öneriler