Her YaŞta
agesa-logo

MüzeKart’ın Açtığı Kapılar 

 MüzeKart’ın Açtığı Kapılar 

Müzeleri gezmek kadar bahçelerinde vakit geçirmek, tarihle, sanatla iç içe olmak da giderek daha çok insanın ilgisini çekiyor. Türkiye’de üç yüzü aşkın ören ve müze alanında geçerli MüzeKart kullanıcılarına hem bu yerleri ücretsiz gezme fırsatı sunuyor, hem de istedikleri zaman bahçelerinde vakit geçirme.

Turizme ve kültür varlıklarına duyulan ilgi dünya genelinde yükselişe geçti. Anadolu’nun sahip olduğu kültürel miras dünyanın en zengin miraslarından biri. Uygarlığın tohumlarının atıldığı Göbeklitepe, dünyanın ayakta kalan ilk meclis binasının bulunduğu Patara Antik Kenti, Anadolu tarihine ışık tutan Efes Antik Kenti, Osmanlı tarihinin yazıldığı Topkapı Sarayı, mozaikleriyle nefes kesen Zeugma bu yerlerden sadece bir kaçı. 

Türkiye’nin dört bir yanına yayılan müzeleri ziyaret etmek için MüzeKart sahibi olmak büyük avantaj sağlıyor. 300’den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca ücretsiz ziyaret fırsatı sunan MüzeKart’ın en büyük avantajlarından biri de sıra beklemeden geçiş imkanı sağlaması. MüzeKart 16 yaşı altına ve 65+ üzeri vatandaşlara da ücretsiz.

Müzekart ile Türkiye’de gezebileceğiniz müzelerden bazıları şunlar: 

-İstanbul Arkeoloji Müzeleri

-Büyük Saray Mozaikleri Müzesi (İstanbul)

-Galata Kulesi Müzesi

-Anadolu Medeniyetleri Müzesi (Ankara)

-Cumhuriyet Müzesi (Ankara)

-Antalya Müzesi

-Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

-Troya Müzesi (Çanakkale)

-Hatay Arkeoloji Müzesi

-Zeugma Mozaik Müzesi (Gaziantep)

-Mardin Müzesi

-Sinop Tarihi Cezaevi

Beykoz Cam ve Billur Müzesi 

Ayrıca MüzeKart’la ziyaret edilebilen ören yerleri arasında Hierapolis Antik Kenti (Denizli), Efes Antik Kenti (İzmir), Assos Antik Kenti (Çanakkale), Phaselis Antik Kenti (Antalya), Göbeklitepe Ören yeri (Şanlıurfa), Olimpos Antik Kenti (Antalya), Patara Antik Kenti (Antalya), Aspendos Antik Kenti (Antalya), Milet Ören yeri (Aydın), Didim Apollon Tapınağı (Aydın), Knidos Ören yeri (Muğla) var. 

Yıllık 60 lira olan MüzeKart aynı zamanda müze kafeleri ve mağazalarında indirim sağlıyor. MüzeKart’la girebileceğiniz yalnızca müze bölümüyle değil bahçesiyle de ilgi çekici müzeleri derledik:

Beykoz Cam ve Billur Müzesi

Beykoz Cam ve Billur Müzesi adını Osmanlı döneminde kurulan Beykoz Cam ve Billurât Fabrika-i Hümâyûnu’ndan almaktadır. On iki bölümden oluşan ve Türkiye’deki cam sanatının nasıl bir çizgide ilerlediğini görebileceğiniz müze, herkesi büyüleyecek bir çok esere ev sahipliği yapmaktadır.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi 

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara’da bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, ​​1997’de “Avrupa’da Yılın Müzesi” seçilmişti. Kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde eserler, kronolojik olarak ayrılmış bölümlerde sergileniyor. Üst salonda Paleolitik Çağ, Kalkolitik Çağ, Eski Tunç Çağı, Asur Ticaret Kolonileri Çağı, Eski Hitit ve Hitit İmparatorluk Çağı, Frig Krallığı, Geç Hitit Krallığı, Urartu Krallığı, ve alt salonda ise Çağlar Boyu Ankara ve Klasik Devirler bölümleri bulunuyor.

Beylerbeyi Sarayı

Sultan Abdülaziz tarafından inşa ettirilen Beylerbeyi Sarayı boğazın göz alıcı manzarasıyla birleşiyor. İçinde dönemine ait pek çok eser bulunan Beylerbeyi Saray, en iyi korunan saraylar arasında yer alıyor. 

Mevlana Müzesi 

Mevlana Müzesi

Mevlana Celaleddin Rumi’nin Kubbe-i Harda (Yeşil Kubbe) olarak anılan türbesi, dergâh eşyaları, değerli el yazmalarının dışında bugünkü kemanların öncüsü olarak kabul edilen sekiz telli keman, sabır taşları ve Galileo’nun asıldığı dönemde astronomi dersleri vermek için kullandığı kürenin bulunduğu müze her yıl milyonlarca insanı ağırlıyor. 

İstanbul Arkeoloji Müzeleri

Osman Hamdi Bey tarafından kurulan İstanbul Arkeoloji Müzesi, Antik Mısır’dan Roma’ya kadar pek çok medeniyetin eserlerine ev sahipliği yapıyor. Bahçesiyle de dikkat çeken müze aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu döneminde açılan ilk müze olma özelliğini de koruyor. 

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı

Atatürk’ün hayata gözlerini kapadığı saray olmasıyla bilinen Dolmabahçe Sarayı Beşiktaş’ta yer alıyor.  Sultan I. Abdülmecit tarafından 1843-1855 seneleri arasında inşa ettirilen saray gerek iç gerek dış yapısıyla insanları büyüleyen bir görünüme sahip.

Eski Şark Eserleri Müzesi

İstanbul Arkeoloji Müzeleri bünyesinde yer alan Eski Şark Eserleri Müzesi içerisindeki eserlerin büyük bir çoğunluğu on dokuzuncu yüzyıl sonları ile Birinci Dünya Savaşı arasındaki dönemde yapılan çeşitli kazılarla ortaya çıkan eserler sergileniyor. 

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı Osmanlı imparatorluğunun hüküm sürdüğü yılların yarısından çoğunda imparatorluk hanedanının konakladığı saray olma özelliği taşıyor. Her bir noktasında farklı şeyler görebileceğiniz sarayın aynı zamanda Boğaz manzarasını izleyebileceğiniz büyük bir bahçesi bulunuyor. 

Zeugma Mozaik Müzesi

1700 metrekarelik mozaik ile dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olma özelliğini taşıyan Zeugma Mozaik Müzesi açıldığı günden yana büyük ilgi görüyor. Müzenin 8 dilde ve 360 derece tur yapılabilecek bir sitesi de var. 

GEZİ REHBERİ HER YAŞTA Keşfet

Diğer Öneriler