Her YaŞta
agesa-logo

Türkiye’de Sömestr İçin Kar Rotaları

 Türkiye’de Sömestr İçin Kar Rotaları

Türkiye’nin dört yanından kar haberleri geliyor. Kışın bembeyaz manzaralara uyanmak, kar sessizliği içinde yürümek, kartopu oynamanın keyfini yaşamak sömestr tatili denilince ilk akla gelenler arasında. Dört mevsimin doğal güzelliklerini yaşatan Türkiye kış tatili sevenler için de birbirinden farklı alternatifler sunuyor.

Kışın tatil yapılmaz mı? Türkiye’de kış turizmini öyle keyifli hale getiren yerler var ki, bu soruya “Hayır” demek büyük haksızlık olur. Kışın akla ilk kayak merkezleri gelse de, kış tatili sevenler için Türkiye’de tarihi, mimari özellikleri ve doğal güzellikleriyle pek çok seçenek var.  

Kış mevsiminin tadını çıkarmak, sömestri değerlendirmek ve farklı zamanlarda ziyaret ettiğiniz yerleri bambaşka haliyle görmek için tatil alternatiflerini sıraladık.

Van

Van kışın ayrı bir güzelliğe bürünen şehirlerden. Tarihi milattan önceki dönemlere dayanan şehirde, arkeolojik açıdan önemli noktaları gezebilir, Van Gölü’nün muhteşem manzarası karşısında yürüyüş yapabilirsiniz. Bir zamanlar Urartu medeniyetinin başkenti olan şehire gitmek için Van Gölü Ekpresi’ni kullanırsanız, tren yolculuğunun da keyfini çıkarabilirsiniz. Tren yolculuğu Anadolu’nun farklı noktalarındaki kış manzaralarına tanıklık etme fırsatı sunuyor. Tabii Van denilince akla dünyaca ünlenmiş kahvaltısı da geliyor.  

Kars

Trenle gidilebilecek ve kışın bütün güzelliklerini yaşayabileceğiniz bir diğer nokta da Kars. Popüler kış destinasyonlarından biri olan Kars, özellikle kış mevsiminde doğal güzelliği ve mimarisiyle öne çıkıyor. Rus mimarisinin ilginç örneklerini görebileceğiniz şehir, donan Çıldır Gölü, Ani Harabeleri’yle de turistlerin ilgisini çekiyor. Kars’ın meşhur gravyer peyniri ve kaz eti de ziyaretçilerin ilk tattığı şeyler arasında. 

Eskişehir

Eskişehir

Yine trenle ulaşılabilecek bir diğer şehir de Eskişehir. Ortasından geçen Porsuk Çayı’yla bambaşka bir atmosfere sahip olan şehir hafta sonu ziyaretleri için de uygun bir lokasyon. Öğrencilerin enerjisiyle durmadan yaşayan Eskişehir’de Porsuk Çayı’nın kıyısında uzun yürüyüşler yapabilir, Odunpazarı’nın tarihi dokusunda çayınızı içebilir, Eskişehir’in meşhur lezzeti çiğ börek yiyebilirsiniz. 

Abant

Abant

Doğayla başbaşa kalmak, kışı kartpostal manzarası gibi bir yerde yaşamak istiyorsanız, ideal adrest Abant. Sakinliği, göl manzaraları, şömineli mekanlarıyla Abant kış turizmi denilince akla ilk gelen yerlerden. Çam ağaçları arasında tertemiz bir havada yapılan yürüyüşler hem sağlığa iyi geliyor hem keyifli zaman geçirme garantisi veriyor. 

Safranbolu

Safranbolu

Türkiye’nin müze şehirleri arasında sayılan Safranbolu, tarihi mimarisini en iyi koruyan yerlerden biri. Sokaklarında geçmişe yolculuk yapabilir, Hıdırlık Tepesi’ne çıkarak kar manzarası altındaki şehri buradan seyredebilirsiniz. Yüz yıllık konaklar ve hanlar arasında Safranbolu tarihe yolculuk yapmanızı sağlayacak bir yer. 

Kapadokya

Kapadokya

Kapadokya’nın yazı ayrı güzel, kışı ayrı. Kışın karlar altındayken, Kapadokya büyüleyici kar manzaralarına ev sahipliği yapıyor. Sabah erken saatlerde havalanan balonlar, yılkı atları, peribacaları, yer altı şehirleri, vadileriyle Kapadokya zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız bir yer. 

Pamukkale

Pamukkale

Kış soğuğunda sıcak bir alternatif arayanlar için Pamukkale Travertenleri iyi bir alternatif. Yaz kış 36 derece olan Kleopatra Havuzu, termal sular hem tarihi hem şifasıyla meraklıları cezbediyor. Bu havuz milattan önce 2. yüzyılda kurulan Hierapolis kentinden kalma. Bu havuz milattan sonra 7. yüzyılda bir deprem sonucu oluşan çukurluğun içinde civarda bol bol bulunan termal suyun dolmasıyla oluşmuş. Deprem sırasında çevrede ne kadar sütun ne kadar heykel varsa da havuza dolmuş. Siz de bu özel, tarih kokan havuzu deneyimlemek istiyorsanız bu kış rotanız Denizli olabilir.

Maşukiye

Maşukiye

Kuzeyinde Sapanca Gölü, güneyinde Kartepe ile Maşukiye İstanbul’dan kaçmak isteyenlere muhteşem bir doğa vadediyor. Güne, ormanın ve akan suların içinde yapacağınız bir kahvaltı ile başlayıp sonra etrafı keşife çıkabilirsiniz. Rotanızı Kartepe’ye çevirip kayak yapabilirsiniz. Kayak yorgunluğunu ve günü sonlandırmak için de Maşukiye’nin en meşhuru güveçte alabalık deneyebilirsiniz.

GEZİ REHBERİ HER YAŞTA Keşfet

Diğer Öneriler