Her YaŞta
agesa-logo

98 Yaşında Dünya Rekoru: Maurine Kornfeld

 98 Yaşında Dünya Rekoru: Maurine Kornfeld

Dünyanın hemen hemen her yerinde kadınlar doğdukları andan itibaren baskıya maruz kalıyorlar. Ancak bu baskıdan kurtulduklarında gerçekten istediklerini elde etmek için fırsat yakalıyorlar.

Neredeyse zamanın başlangıcından beri cinsiyet eşitsizliği kavramı da var. Kadınlar doğdukları andan itibaren bir yasaklar listesini ellerine alırken, erkekler içinse durum böyle değil. Çocukluk çağında “Kızım düzgün otur”, ergenlik çağında “Kız dediğin eve o saatte gelmez”, gençlik çağında “Kız dediğin okumaz, evleneceksin”, yetişkinlik çağında ise “Kadın dediğin çalışmaz, oturur evinde çocuklarına bakar” gibi cümleler duyuyor kadınlar. 

Cümlelerin şekli değişse de baskı her zaman aynı baskı. 98 yaşındaki Maurine Kornfeld ise bu baskıyla büyümüş kadınlardan yalnızca biri. Maurine’nin hayallerine ulaşması ise tam 65 yaşında mümkün oldu. Detaylara birlikte bakalım.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Pasadena kentinde yaşayan 98 yaşındaki Maurine Kornfeld yüzmede dünya rekorları kırıyor.

Maurine Cornfeld küçükken kendisine “İyi kız çocukları spor yapmaz” denildiğini söylüyor. Ancak o bu yasağı tam 65 yaşında yıktı.

Kornfeld küçüklüğü hakkında; “Çok küçük yaşlardan beri çalıştım. İki ağabeyim vardı. Hem ev işlerine yardım ederdim hem de babamın erkek giyim mağazasında çalışırdım. İş yaşam biçimiydi. Sadece bizim için değil, Great Falls’daki ailelerin çoğu için” dedi.

“Yapamazsın” denileni başaran Maurine, 1980’lerde Pasadena’daki Rose Bowl Su Merkezi’ndeki Masters Swim Takımına katıldı.65 yaşında profesyonel yüzme kariyerine başlayan Maurine, şu ana kadar aldığı ödüllerin sayısını bilmediğini söylüyor. 14 kez dünya şampiyonasında yarışan Kornfeld altın ve gümüş madalyalar kazandı. Maurine Korfeld, 28 kez de dünya rekoru kırdı ve 2018’de Uluslararası Yüzme Onur Listesi’ne girdi.

Maurine Kornfeld’in kırdığı rekorlardan bazıları;

– 800 metrelik serbest stilde kadınların 95-99 yaş grubunda Dünya Rekoru (23: 57.82)

– ABD Ustaları Yüzme 200 metre sırtüstü kadın 90-94 yaş grubunda Ulusal rekor (5: 24.31)

– ABD Ustaları Yüzme 100 metrelik sırtüstü kadın 95-99 yaş grubunda Ulusal rekor (2: 35.07)

Maurine Kornfeld’in koçu Chad Durieux ise kendisi hakkında şöyle söylüyor; “Biz onun en büyük hayranlarıyız.”

 

Bu içerik Listelist’ten alınmıştır. 

HER YAŞTA Spor Yaşam

Diğer Öneriler